biografie als persoonlijke herinnering of PR voor je bedrijf

 

Biografie of bedrijfsgeschiedenis 

Een mooi geschenk: een biografie of bedrijfsgeschiedenis.
Een belangrijk onderdeel van je PR (uit te delen aan klanten of  bezoekers van je lezingen, ….)

“Ooit las ik in een damestijdschrift dat iedereen die werkt iets speciaals heeft waardoor hij bijzonder tevreden raakt over zijn werk.

Zo kan het zijn dat de ene schoonmaakster tevreden de kamer verlaat wanneer alle kussens in de bank netjes naast elkaar gerangschikt zijn, terwijl de andere er juist van houdt om de bedden dodelijk strak op te maken.

Ik kan mijn eigenheid het beste kwijt als ik een biografie schrijf (of een verhaal over een bedrijf).

Taal en schrijven zijn voor mij muziek. Ik weet niet of jij dat ook hebt, maar ik heb altijd – zelfs als ik zit te schrijven – muziek in mijn hoofd. Dit heeft nadelen, maar ook grote voordelen. Door die muziek kan ik in een heel regelmatig tempo wandelen of fietsen.
Voor het schrijven is het eveneens een handig hulpmiddel. De afwisseling van korte en lange zinnen, de plaatsing van komma’s en punten, het gebruik van smakelijke klinkers en medeklinkers, de indeling van het boek; al deze onderdelen zorgen voor ritme en muzikaliteit van een tekst.
In een vrijere productie als een biografie, kan ik die muzikaliteit het beste kwijt. Daarin kan ik bovendien mijn vak mooi tot uitdrukking brengen. En ik mag ook nog eens álles uit de kast halen om de zintuigen de lezer te prikkelen. De (beeldend) kunstenaar in mij is dan werkelijk in optima forma conditie. Bovenal lacht de romanticus in mijn hart. De kunstrijder in mij zwiert en zwaait over het witte vel…
Laat ik stoppen.

Hou je meer van karige taal en afgestroopte teksten? Dan is het mijn uitdaging om met weinig veel te zeggen. Prachtig!

Hierom dus schrijf ik graag een biografie en vraag ik aan jou, om mij, net als die werkster, de vrije hand te geven waardoor ik met de figuurlijke lekkere geur van groene zeep en een tevreden blik in mijn ogen de laatste punt kan zetten.”

Taalnaartaal Tekstbureau verzorgt voor jou een levendig portret van personen of bedrijven. 

Mag ik je helpen aan een biografie of bedrijfsgeschiedenis? Laten we eens kennismaken en praten. Een goede klik is belangrijk, of die nu zacht of hard is. CONTACT