Mijn gedichtverhalenblog lezen.

Regelmatig publiceer ik via mijn ‘gedichtverhalen’ blog korte verhalen, of eigenlijk zijn het misschien meer impressies. Ze verschijnen ook op LinkedIn  en soms Twitter of Google+.

Dit blog is een nevenactiviteit van en voor mijn bedrijf. Zoals ik mijn camera gebruik om mijn omgeving en ervaringen te verbeelden, zo doe ik dat ook met mijn verhalen.
Vergeet echter nooit dat mijn blogverhalen fictie zijn! Hoewel?

Gedichtverhalen die iets oproepen

Soms geef ik mezelf een extra taak tijdens het schrijven van een verhalenblog, zoals proberen een lange zin te maken die toch gemakkelijk leest. Een andere keer wissel ik juist de lengte van zinnen af omdat ik daarmee de dynamiek van het verhaal kan beïnvloeden. Ik vergelijk die dynamiek met het dansen van een Argentijnse tango met een life-orkest. De dirigent kan het tempo en de intensiteit van de muziek beïnvloeden waar de dansers op hun beurt weer op kunnen reageren. Zo ontstaat er leven en spanning.

Meestal echter zoek ik naar manieren om het blogverhaal voor jou als lezer zo beeldend mogelijk te maken, zo te schrijven dat jij je eigen beelden kunt vormen en associaties kunt leggen.

Nog een doel van mijn gedichtverhalen blog

Het schrijven houdt mijn geest en mijn ‘pen’ soepel. Creatief schrijven zie ik als een zeer waardevolle manier om de mogelijkheden van het schrijven te onderzoeken. Maar laat ik eerlijk zijn: ik vind het ook vreselijk leuk om te doen.

Mezelf een extra opdrachtje geven, is voor mij een goede manier om mezelf te blijven ontwikkelen. Misschien kun jij dat ook eens proberen. Ik ervaar deze manier van werken als een leermethode die ervoor zorgt dat ikzelf (deels) bepaal wat ik belangrijk of leuk vind, waardoor ik meer van het leren geniet. 

 

 

Geef een antwoord