taalnaartaal

Nijhof: sinds 1957 mijn ‘merk’ in ontwikkeling

Nijhof: sinds 1957 een ‘merk’ in ontwikkeling.

Nijhof: sinds 1961 gevormd door opleiding en ervaring en klaar om je te helpen. Voor een snel overzicht van opleiding en ervaring: zie LinkedIn.

Nijhof: met Taalnaartaal sinds 2013 schrijver en tekstverbeteraar voor zzp & MKB & privé.

 

[Mijn persoonlijke visie

“Schrijven voor anderen betekent altijd dat je je moet verplaatsen in hún wensen en hún beoogde doelgroep. Dat vind ik fijn werk. Als een beeldhouwer boetseer ik de tekst net zo lang totdat hij zowel voor mij (!), de klant (!), als de klant van de klant (!) voldoet.

Ik voel diepe liefde voor (mijn) taal. In mijn gedachten ben ik altijd op zoek naar woorden, mooie woordcombinaties en gave zinnen. Dat is een prettige creatieve kant van het omgaan met taal. Iets dat ik gezien of meegemaakt heb, kan zich een dag later onweerstaanbaar aan me opdringen om erover te schrijven. Op die manier komen de meeste van mijn korte verhalen tot stand.

Ik hou ook van andere kunstvormen waarmee men iets kan vertellen, zoals film, fotografie en beeldende kunst. Ik geniet ervan en ik leer ervan, telkens weer.
Zelf filmen is er nog niet van gekomen, maar staat op een eerste plaats voor het moment dat ik er tijd voor krijg.
Ik hou ervan om dingen te maken omdat ze zichtbaar worden en ook omdat iets af raakt, om ‘hier te beginnen en daar klaar te zijn’. Omdat ik het heerlijk vind om met mijn handen te werken, naai ik soms mijn eigen kleding. Daarnaast fotografeer ik heel vaak.”]

Met mijn passie om iets te maken, help ik nu ondernemers en organisaties die een schrijver nodig hebben.

Geef een antwoord