De werkwoorden van Delfste methode Nederlands voor buitenlanders

 

Beter gebruik van de werkwoorden uit Nederlands voor buitenlanders

Werken met de werkwoorden van de Delftse Methode, Nederlands voor buitenlanders (0-A2)

Collega’s en geïnteresseerden: ik werk al jaren met de Delftse Methode, Nederlands voor buitenlanders.

Delftse Methode, Nederlands voor buitenlanders is een methode waar ik enthousiast over ben. Ze vraagt van cursisten flink wat voorbereiding en natuurlijk actieve participatie tijdens de les waarbij het Oefenboek zeer behulpzaam is.  

Beperkte grammatica

De grammatica van de Delftse Methode is marginaal. 

Wat ik echter wel merk, is dat het gebruik van de verleden en voltooide tijd achterblijft bij het vocabulaire. Dus ik maakte wat extra materiaal.

Werkwoordkaarten/flashcards

Ik besloot om kaarten te maken met aan de ene zijde de infinitief en aan de andere kant de verleden tijd en het voltooid deelwoord. Men leert echter 250 frequente werkwoorden. Het kostte mij ongeveer 10 uur om de fysieke kaarten ten maken.
Dat kan ook via flashcards. 

Jij kunt sneller kaarten maken

Als je ook zulke kaarten wilt maken, kan mijn basislijst je helpen en die kun je hier DOWNLOADEN . Omdat de werkwoorden in een Exel-bestand staan, kun je ook nog eens sorteren en kolommen (laten) toevoegen opdat cursisten zelf informatie of zinnen kunnen toevoegen.

Ik hoop dat ik je er een plezier mee doe.

Edith Nijhof

 

 

 

 

 

Geef een antwoord